About

Minimyst nevét a közönség és a zenei szakma debütáló “downpop” slágere (Birdhouse – 2014) révén ismerhette meg. A dalt a Petőfi rádió is előszeretettel játszotta, melynek sikere gyorsan kiadói szerződéshez juttatta a név mögött álló dalszerző/producer/énekes Mészáros Istvánt. Az első nagylemez (Hard Water c.) dalainak hangszerelése folyamán – további zenészek bevonásával – az eredetileg “one man” projekt zenekarrá alakult.
A már harsányabb, az elektronikát gitárzenével elegyítő élő megszólalást a lemezen szereplő Fonogram- és Artisjus-díjas Jónás Vera és – a Neo zenekarból is ismert – Manoya erősítette, mindkettőjük előszeretettel közreműködött a nagyobb Minimyst-koncerteken.
A Minimyst dalaihoz sokszor elengedhetetlen női orgánumot és attribútumot 2017-ben már a formációban állandó közreműködőként szereplő magyar anyanyelvű, de ghánai származású soul/funk énekesnő, Telma Lincoln testesíti meg a koncerteken.A zenekar és színpadi produkció tagjai / Members of the band and live performance:

Tamás BENEDEK – dobok / drums

Péter BENEDETTI – basszusgitár / bass

István MÉSZÁROS “Minimyst” – ének, gitár / vocals, guitar

Bálint SZABÓ – gitár / guitar